CBS de Wegwijzer wint innovatie wedstrijd

09 december 2019
CBS de Wegwijzer heeft afgelopen vrijdag het innovatie festival in Hoogezand gewonnen.

De jury koos de bijdrage van De Wegwijzer gisteren als mooiste inzending van de 16 deelnemende basisscholen. Samen goed voor 375 leerlingen.

"We hebben moeten samenwerken om het huis in elkaar te zetten. Soms waren er wat miscommunicaties en misverstanden waardoor het huis in elkaar is gezakt. Maar uiteindelijk zijn we er toch met zijn allen uitgekomen. En hebben we een mooi huis in elkaar gezet." Schrijven leerlingen van cbs De Wegwijzer uit Zuidbroek over hun inzending aan het innovatiefestival Midden-Groningen.

Wat was de opdracht?

De kinderen bezochten een bedrijf (De Wegwijzer ging op bezoek bij GGB uit Zuidbroek) en werden uitgedaagd om een creatieve oplossing te bedenken voor een specifiek probleem: maak een relatiegeschenk voor het bedrijf, bedenk een product voor het afvalmateriaal of maak iets voor iemand met een beperking, zodat deze persoon zelfstandiger wordt. In de uitdaging moet het thema geluk worden verwerkt.

Duurzaam

Over de duurzaamheid schreven de winnende leerlingen: "Wat maakt ons huis nou zo duurzaam? We wekken energie op, we gebruiken natuurlijke materialen en we gebruiken de energie die we opwekken."

Zelfbestellende koelkast

Zo kwamen de leerlingen op de poppen met een elektrische stofzuiger, automatische grasmaaier, zelfbestellende koelkast en een Ginko oplader. De leerlingen van De Wegwijzer hebben voor hun opdracht geen plastic gebruikt.

Storyworld

De leerlingen hebben ook een prijs gewonnen; ze mogen naar Storyworld in het Groninger Forum in Groningen.

• 38_17571_6270_1575724751
  • 38_17571_8002_1575724761